Kille som kör en motorcykel
Joakim Grelsson, Fältjägarna enduroförening, är det stora hemmahoppet inför nästa sommars Enduro-SM i Östersund. Foto: Fältjägarna enduroförening
Enduro

Enduro-SM till Östersund nästa sommar

Sommaren 2018 blir det stora mästerskap i enduro i Östersund. Fältjägarna Enduro har fått i uppdrag att arrangera både SM och USM helgen 20-22 juli.

Klubben har vana av att stå värd för större tävlingsarrangemang. De har arrangerat SM 2009 och 2013 och höll i VM-deltävlingar 2006 och 2007.

– Vi har haft en generationsväxling bland våra aktiva och har senaste åren satsat mycket på barn och ungdomar, berättar Göran Bengtsson som blir tävlingsledare.

Tanken är att förlägga depåområdet till skidstadion och det kan bli en deltävling i Gustavsbergsbacken, slalombacken på Frösön. Huvuddelen av tävlingarna kommer att köras runt Gräfsåsen.

Totalt 300 förare, cirka 100 ungdomar och 200 vuxna, väntas till SM-tävlingarna och naturligtvis många anhöriga och ledare.

– Det kommer att märkas i stan, säger Göran Bengtsson till P4 Jämtland.

Klubbens eget stora hopp vid SM-tävlingarna är förstås Joakim Grelsson, som vann JSM i fjol och som haft landslagsuppdrag under året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista