Konstnären Mari Vedin Laaksonen från Östersund ställer ut på Liljevalchs vårsalong 2018.
Konstnären Mari Vedin Laaksonen från Östersund ställer ut på Liljevalchs vårsalong 2018. Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Konst

Konst från Östersund på Liljevalchs vårsalong

3:32 min

Östersundskonstnären Mari Vedin Laaksonen har valts ut till att medverka på vårsalongen i januari.

Det är en blandning av nya och etablerade konstnärer som varje år väljs till Liljevalchs vårsalong på Djurgården i Stockholm och den är öppen för alla konstnärliga uttryck och tekniker.

Mari Vedin Laaksonen från Östersund ska delta med ett större verk som är 2 x 1,5 meter.

– Jag är glad för att det är en lite större bild, säger Mari.

Konstverket som ska visas för uppemot 50 000 besökare är nutida med samhällsengagemang och berör klimatfrågan, förklarar Mari som nu arbetar med detta tema sedan några år tillbaka.

60-åriga konstnären Mari har under åren skapat konst i olika uttryck och just nu handlar det om ett stort samhällsengagemang som rör klimat, konflikter och folkströmningar.

Vad är din drivkraft?

– Det är ett starkt uttrycksbehov. Jag tror man måste lära känna sig själv och ta hand om det, säger Mari.

Vårsalongen öppnar den 12 januari 2018 och pågår till den 25 mars och visar 284 verk av 137 konstnärer. Den första salongen öppnade 1921 och Vårsalongen är därmed landets äldsta obrutna utställningsformat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista