Polis stoppar bil.
Arkivbild. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Pressbild, Polisen.
Polis

Polisen fokuserar på droger och trafik 2018

2:23 min

För andra året i rad skriver polisen i Jämtland medborgarlöften. Inför 2018 fokuserar polisen på flera områden, bland annat ungdomars syn på droger.

Flera lyssnare har skrivit på P4 Jämtlands Facebooksida vad de tycker att polisen borde fokusera på inför 2018. Flera av de saker som efterfrågas är också med i polisens arbete 2018.

– Vi har precis gjort färdigt lägesbilden inför 2018 och börjat komma överens om vilka fokusområden vi ska ha inför 2018. Det kommer handla om trafiksäkerhet, ungdomar och alkohol, droger och tobak och ett fokusområde är på stölder och inbrott, säger Maria Lundberg som är kommunpolis i Åre, Krokom och Strömsund.

– Det är ett problem i dag att ungdomar har en väldigt legal syn på framför allt cannabis, att man inte tycker att det är så farligt. Det ser vi som ett stort problem, fortsätter Maria Lundberg.

Förra året var första året som polisen i Jämtland skrev medborgarlöften. Inför 2018 års medborgarlöften tror Maria Lundberg att det kommer bli vissa förändringar, bland annat genom att näringslivet inkluderas. 

– Jag tror att vi kommer titta mer på vilken nivå vi lägger det på, hur många fokusområden ska vi ha. Kan vi ta hjälp av andra externa aktörer och hur kan vi göra det mer gemensamt. Näringslivet skulle man kunna inkludera mera, de uppfattar mycket av det som händer i kommunerna, säger hon. 

Det som medborgarna efterfrågar mest är en större synlighet från polisens sida.

– Jag tror aldrig det kommer finnas tillräckligt i den mån som medborgarna efterfrågar vår närvaro och synlighet, säger Maria Lundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista