Telefonväxel, Arbetsförmedlingen i Östersund, Guldfika
Från vänster: Anna Karin Bohlin, Jenny Lindman, Camilla Rindberg, Lillemor Person, Jenny Hanses, Karin Ridling, Malin Schleenvoigt Foto: Fredrik Bång Öberg
Samhälle

Telefonväxeln som inspireras av ÖFK

Karin Ridling: Har man roligt och kan skratta, då kommer man långt
1:16 min

Arbetsförmedlingens nationella telefonväxel i Östersund har chansen att vinna titeln som Sveriges bästa telefonväxel.

En av de nominerade till kategorin årets växel med fler än 4 000 anknytningar är Arbetsförmedlingens nationella växel i Östersund.

– Vi har tagit inspiration från fotbollsklubben ÖFK, det är viktigt att vi gör det här tillsammans, lika som att ÖFK gör projekt så vill vi också göra de, säger Karin Ridling, växeltelfonist.

För att ha roligt så gör medarbetarna saker tillsammans på jobbet, bland annat målas tavlor, ordnas med fika, klär ut sig med mera.

– Att ha roligt tillsammans har vi jobbat mycket med, vi har haft speciella morgonmöten, vi har haft guldfika, vi har gjort vulkanen, säger Malin Schleenvoigt.

I uttagningen till årets växel ringer professionella undersökare hundratals samtal till deltagarna och bedömer därefter kvalitén på kundservicen. Detta genom att titta på den allmäna attityden, bemötandet och engagemanget.

Prisutdelningen kommer att äga rum torsdagen den 25 januari 2018 i Stockholm,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".