Denise Herrmann har bytt från längdskidor till skidskytte.
Denise Herrmann har bytt från längdskidor till skidskytte. Foto: Pontus Lundahl/TT
Skidskytte

Tysk seger i skidskyttesprinten i Östersund

3:13 min

Före detta längdskidprofilen Denise Herrmann vann damernas världscupsprint i Östersund. Bästa svenska blev Emma Nilsson, men först på 25:e plats.

Tyska skidskytten Denise Herrmann flög fram i sprintloppet i Östersund och tog sin första världscupseger i karriären. 

För svenskorna blev det ingen klang & jubel-föreställning på hemmaplan. Emma Nilsson blev bästa svenska, men slutade först på 25:e plats trots prickfritt skytte.

– Det är bra att ha med sig att man kan skjuta fullt, sedan är det bara att hoppas att åkningen kommer mer och mer, sade Emma Nilsson till TV4 efter loppet.

Nilsson var 1.14 efter Denise Herrmann.

Elisabeth Högberg gjorde precis som Nilsson och sköt fullt. Hon blev näst bästa svenska på 30:e plats. Starkt av reserven som fick ersätta en sjuk Hanna Öberg.

Högberg ingår inte i landslaget, men visade idag att hon är en åkare som vill vara med och konkurrera om platserna till OS i februari. 

– Kan man hålla i det och göra sådana här resultat eller bättre, då hoppas jag att det finns en möjlighet att slå sig in i laget, säger Elisabeth Högberg.

Linn Persson slutade på 40:e plats (en bom), Mona Brorsson 42:a (två bom) och Anna Magnusson 44:e plats (två bom).

28-åriga Herrmann sköt en bom, men var ändå 15 sekunder före franska tvåan Justine Braisaz som sköt fullt. Trea blev Julija Dzjima från Ukraina.

Denise Herrmann, den före detta längdskidåkaren från Tyskland som nu bytt sport på ett extremt lyckosamt sätt, är bland annat känd för att vara inblandad i det heta spurten i OS-stafetten i Sotji, där hon fick ge sig mot Charlotte Kalla. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista