skidskytte Lindström uppgiven
Fredrik Lindström. Foto: Pontus Lundahl/TT
Skidskytte

Fredrik Lindström femma i jaktstarten i Östersund

3:08 min

OS-säsongen började bra för skidskytten Fredrik Lindström. Han blev femma i jaktstarten när världscuppremiären avslutades i Östersund.

Svenskarna Fredrik Lindström och Jesper Nelin låg båda långt fram i fältet när det var dags för det tredje skyttet, men det där gick det rejält snett. Lindström missade två skott och för Nelin var det än värre: fyra bommar!

I det sista skyttet var Lindström felfri, samtidigt som flera av pallaspiranterna missade flera skott, och han klättrade åter uppåt i fältet. Det slutade med en femteplats, åtta sekunder från pallen. Nelin föll tillbaka till plats 36.

– Topp fem är man ju inte varje dag så det känns bra, säger Lindström som framför allt är nöjd med hur åkningen har fungerat för honom i Östersund.

Den franska storstjärnan Martin Fourcade vann efter att ha dragit ifrån just vid det tredje skyttet. Det innebar den 64:e segern i karriären för Fourcade som därmed också stått på pallen i alla tre loppen i säsongsöppningen (trea i distanstävlingen och tvåa i sprinten).

1. Martin Fourcade, Frankrike, 30.12,2 (1)
2. Jakov Fak, Slovenien, +40,8 (2)
3. Quentin Fillon Maillet, Frankrike, + 42,1 (2)

5. Fredrik Lindström, +50,2 (3)
30. Sebastian Samuelsson +2.25,4 (4)
36. Jesper Nelin, +2.52,9 (7) 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista