Hans Bergander är produktionsområdeschef vid Postnords terminal i Torvalla.
1 av 3
Hans Bergander är produktionsområdeschef vid Postnords terminal i Torvalla. Foto: Anneli Johansson/ Sveriges Radio
Det är trångt med fyllda rullburar vid Postnords terminal i Torvalla
2 av 3
Det är trångt med fyllda rullburar vid Postnords terminal i Torvalla Foto: Postnord
Brev, brevbärare, paket
3 av 3
Även brevbärarna har fler försändelser efter ökad e-handel Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
Handel

Paketrekord hos Postnord

"Vi slår rekord hela tiden"
3:14 min

Postnord överraskades av rekordhandeln under Black Friday. Nu jobbar extrapersonal både kvällar och helger för att hinna med alla paket vid Postnords terminal i Torvalla.

Den stora terminalbyggnaden i övre Torvalla rymmer massor med rullburar som är fyllda till bredden av paket som ska sorteras och transporteras vidare ut till postombud i länet.

– I morse var vi tvungen att sätta vissa saker på släp för att kunna rymmas inne i terminalen, berättar Magnus Bäckström som är produktionsledare.

Trenden är tydlig.

– Nu ser vi trenden att det är en fördubbling av paket sedan 2016. Vi slår rekord hela tiden, säger Hans Bergander som är produktionsområdeschef vid Postnords terminal i Torvalla.

Vi hade 720 000 paket i vårat nät efter Black Friday, så det krävs förstärkningar och extrapersonal både hos terminalen och hos ombuden, förklarar Bergander.

En tredjedel av julklapparna beräknas handlas på nätet och enbart antalet småpaket från Kina har ökat med drygt 65 procent, enligt Postnord.

Postterminalen i Torvalla togs i bruk för två år sedan.

– Vi börjar nästan växa ur lokalerna säger Hans Bergander, produktionsområdeschef vid Postnords terminal i Torvalla med ett skratt.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".