Gammalt torg fullt med folk i svartröda kläder.
ÖFK:s supporterklubb Falkarna på torget i Bilbao inför matchen (arkivbild). Foto: Björn Nordquist/Sveriges Radio
Fotboll

ÖFK:s Falkar hyllas av svensk och spansk polis

6:27 min

Jämtländska fotbollssupportrar har gott rykte i Spanien. Östersunds FK:s supporterförening Falkarna lovordas av polisen i Bilbao, som de bästa man haft att göra med.

Efter Europa League-matchen mellan ÖFK och Bilbao, i Bilbao, beskrivs ÖFK-supportrarna av den lokala, spanska polisen som "...de hittills bästa supportrar de haft på besök i sin stad".

– Det känns ju fantastiskt, såklart. Det är väl nåt som bekräftar att vi gör rätt saker, säger Falkarnas ordförande Joakim Castberg till P4 Jämtland.

Det goda omdömet från spanjorerna förmedlas som en hälsning av polisen i Östersund, när de själva i ett brev till supporterklubben tackar för det goda samarbetet under årets säsong.

"Tack för att ni står upp för den goda supporterkulturen", skriver Östersundspolisen, företrädd av Rickard Östman, i brevet som Falkarna lagt ut på sin Facebooksida.

– Man har väl faktiskt under både förra säsongen och den här säsongen fått höra lite komplimanger från flera håll, så det var väl roligt att de sammanfattade det fint i ett brev, säger Joakim Castberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista