Närbild polismans skjortärm med emblem samt kommunikationsradio
Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Brott

Man misstänkt för mordförsök efter attack i lägenhet

1:11 min

En man i 20-årsåldern sitter anhållen hos polisen, på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp alternativt försök till mord.

Mannen greps på tisdagseftermiddagen efter att polis larmats till en adress i Östjämtland där en person utsatts för grovt våld.

Den skadade mannen, som är i 30-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Tillståndet är okänt, men enligt uppgift till åklagare rör det sig inte om några livshotande skador då det är inplanerat att den skadade ska kunna höras av polisen.

Någon form av tillhygge lär ha använts vid misshandeln, men vad det är berättar inte polisen eftersom det anses kunna påverka utredningen om det blir allmänt känt i tidigt skede.

Flera vittnen till händelsen ska finnas och ytterligare förhör ska hållas.

– Gärningen har inträffat på en plats där det funnits flera personer i rörelse, sen är det lite oklart hur många av de här personerna som har sett någonting utav gärningen, säger kammaråklagare Jenny Örn till P4 Jämtland.

Polisen skriver på sin webbplats att lägenheten där brottet skedde är avspärrad och inväntar tekniker som kommer anlända under onsdagen.

Senast på lördag ska den misstänkte mannen begäras häktad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista