ÖFK supportrar Falkarna
1 av 2
ÖFK-supportrarna Maria Godén och Åsa Trolle från Östersund har anlänt till Berlin med segertåget.
Julbelysning december 2017 i Berlin
2 av 2
De som reser med specialtåget till Berlin kan kombinera fotbollsupplevelsen och Berlins många julmarknader. Foto: JOHN MACDOUGALL
Fotboll

Segertåget från Östersund har rullat in i Berlin

1:39 min

Specialtåget med ÖFK-supportrar som ska se Europa League-matchen mot Hertha Berlin kom till järnvägsstationen vid 17-tiden på onsdagen.

Segertåget kallas det tåg som Inlandsbanan kör supportrar i från Östersund till Berlin. Tåget avgick från järnvägsstationen i Östersund tisdag kväll och målet med resan är matchen Hertha Berlin - Östersunds Fotbollsklubb på Olympiastadion i Berlin torsdag kväll.

Marita Godén är en av supportrarna som åkte med tåget hon beskriver resan från Östersund som fantastisk.

– Det var så häftigt. Alla är superglada och alla pratar med varandra. Det har varit party. Det är en stämning som inte ens går att beskriva. Vi har hejat på alla, säger hon.

Östersunds FK vann det första mötet lagen emellan på hemmaplan med 1 - 0 efter att Brwa Nouri satt en straff.

ÖFK har redan kvalificerat sig till sextondelsfinal i Europa League-slutspelet i februari. Den sista gruppspelsomgången avgör om Östersundslaget vinner gruppen eller blir tvåa, vilket påverkar vilket lag man får möta i sextondelsfinalen. Lottning till den omgången görs måndag 11 december.

– Det är så skönt att det redan är klart att ÖFK är vidare. Det kan gå med en förlust också, men det blir det inte, säger Marita Godén.

P4 Jämtlands reporter Björn Nordquist finns på plats i Berlin där tanken bakom resan är att fotbollssupportrarna ska kunna kombinera matchupplevelsen med besök på stadens många julmarknader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista