Litsbacken slalombacke pistmaskin
1 av 2
Tiden för att komma in med förslag om att driva Litsbacken vidare har förlängts till sista februari. Foto: Johanna Svensson/ Sveriges Radio
Karin Thomasson Pelle Lundgren
2 av 2
Kultur och fritidsnämndens ordförande Karin Thomasson (MP) och vice ordförande Pelle Lundgren (C) Foto: Jonatan Forslund/ Sveriges Radio
Litsbacken

Tidsfristen för Litsbacken förlängs till februari

Kultur- och fritidsnämnden i Östersunds kommun har beslutat att förlänga tiden för intresserade som vill driva backen i egen regi.

Sista februari är det nya datum som gäller för de intressenter som vill driva backen vidare. Förvaltningen ska även ha löpande dialog om slalombacken i Lit med berörda intressenter. Det innebär att kommunens plan på att avveckla Litsbacken startar tidigast 1 mars nästa år, förutsatt att inget färdigt förslag har kommit in.

– Frågan som dykt upp i dag är just tidsfristen, att intressenter tycker att den varit för nära inpå. Därför har vi valt att förlänga den till 28 februari 2018, säger Karin Thomasson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kommunfullmäktige tog i oktober 2017 beslut om att avveckla verksamheten i Litsbacken. Orsaken är ett besparingskrav på totalt 4 miljoner kronor som kultur- och fritidsnämnden har fått av kommunfullmäktige för 2018.

– Vi som sitter i opposition hade helst sett att tidsfristen förlängs till första maj så att man får en rimlig tid att se över dom affärsplaner som kommer in, säger Pelle Lundgren (C), vice ordförande, kultur- och fritidsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".