Gabriel Somi Östersunds Fotbollsklubb med boll på fotbollsplan
Gabriel Somi tror på seger för sitt Östersunds FK i Berlin. Foto: Robert Henriksson/TT
Fotboll

Gabriel Somi vill se ny matchbild i Berlin

"Det var sån intensitet i matchen"
3:12 min

Inför returmötet mot Hertha Berlin i Europa League behöver ÖFK kunna störa motståndarna bättre och ha mer bollinnehav än i första mötet, menar Gabriel Somi.

Gabriel Somi, som oftast spelar ytterback i ÖFK, tycker att laget har kunnat förbereda sig bra inför returmötet. Han och övriga i Östersundslaget tycker att Hertha Berlin är det bästa lag de mött hittills under sitt Europaäventyr och han vill gärna se en annan matchbild nu än vid mötet på hemmaplan, då han tycker att motståndarna spelade väldigt bra – och snabbt.

– Det var sån intensitet i matchen. Det var högt tempo i 90 minuter och ett väldigt bra och skickligt lag. Taktiskt kunniga, de pressade på ett bra sätt och allt det här, men nu ska vi gå igenom hur vi ska kunna störa dem bättre och hur vi ska själv lyckas behålla bollen mer, säger han.

Det stora supporterstöd som väntas i Berlin, med över 2 000 Östersundssupportrar i publiken, tycker Gabriel Somi är fantastiskt.

– Det betyder oerhört mycket för oss att våra fans stöttar oss, säger han.

Östersunds FK är redan vidare till sextondelsfinal i Europa League, men att kunna vinna gruppspelet innebär både mer pengar för klubben och möjligheten till att få en motståndare som – i vart fall på papperet – kan vara lättare att möta i slutspelet. Gabriel Somi ser gruppsegern som en bonus, men menar att ÖFK har en bra chans att vinna i Berlin.

– Jag tror det blir en mycket tuff match, men jag tror faktiskt att vi kommer att stå upp ganska bra och vi vinner väl med 1 - 0, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".