Christer Siwertsson (M) Psykiatri Östersunds sjukhus Region Jämtland Härjedalen
"Vi gör en stor översyn av psykiatrin, för att se hur den ska utformas framgent. Det kan ju till exempel innebära att vi inte kommer att ha alla specialiteter kvar, som vi har i dag", säger regionrådet och moderaten Christer Siwertsson. Foto: Fredrik Vestberg
Psykiatri

Psykiatriska avdelningar i Östersund riskerar stängas

0:49 min

Psykiatrin vid Östersunds sjukhus har svårt att rekrytera personal. Nu görs en översyn som kan leda till att viss verksamhet stängs ner.

Som P4 Jämtland rapporterat gör bristen på läkare och sjuksköterskor att patientsäkerheten inom psykiatrin vid Östersunds sjukhus hotas enligt flera anställda.

Regionrådet Christer Siwertsson (M) håller med om att bemanningen är ett problem och öppnar nu för att vissa specialiteter inom psykiatrin kan komma att stängas ner.

– Vi gör en stor översyn av psykiatrin, för att se hur den ska utformas framöver. Det kan ju till exempel innebära att vi inte kommer att ha alla specialiteter kvar, som vi har i dag, säger Christer Siwertsson till P4 Jämtland.

Därför att de är så smala. Det skulle kunna bli billigare att köpa dem någon annanstans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista