Anders Häggkvist kommunalråd Härjedalen Centerpartiet
Anders Häggkvist (C) är kommunalråd i Härjedalen. Foto: Caj Källmalm/Sveriges Radio
Äldrevård

Härjedalens kommunalråd träffade kritikerna

3:28 min

I dag har Fjällglimtens minnesfond träffat kommunalrådet Anders Häggkvist (C) för att prata om kommunens beslut att skifta från egenlagad mat till matlådor på flera äldreboenden.

Härjedalens kommun har beslutat att äldreboendena Senioren i Sveg, Mobacka i Lillhärdal och Fjällglimten i Vemdalen går från att servera måltiderna i matsal till att servera dem som matlådor till de boende. Det innebär att de gemensamma måltiderna med lagad mat från egna kök försvinner. 

– Det här innebär inte att matsalarna stänger, det är ett missförstånd, det kommer fortfarande finnas möjlighet att äta maten tillsammans, säger Anders Häggkvist, centerpartistiskt kommunalråd i Härjedalen.

I dag har han träffat Fjällglimtens minnesfond, där flera representanter varit kritiska till beslutet. Kritiken har också handlat om att informationen från kommunen varit bristfällig.

– Jag tar till mig av kritiken, vi hade helt klart kunnat informerat bättre i det här fallet, säger Anders Häggkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista