Arsenalsupporter med armarna i luften på läktaren
Foto: Kirsty Wigglesworth
Europa League: Östersunds FK – Arsenal

Många Arsenalfans kommer till Östersund

11 min

När Östersunds FK tar emot Arsenal FC i Europa League i februari väntas gästerna från England få stöd av många supportrar på läktaren.

Premier League-laget har många fans även i Sverige och många av dem väntas försöka få tag på biljetter till lagets match mot ÖFK i Östersund den 15 februari. 

Axel Asplund är ordförande i Arsenals svenska supporterklubb.

– Det var väldigt många som hörde av sig till mig efter lottningen. Många ser det som en kul grej, inte så mycket negativt.

Hur ska alla som vill se matchen kunna se den? Tror du det kommer många människor till Östersund?

– De tror jag. Men alla som vill kommer inte att få se matchen, det tror jag inte. Det är ju ett begränsat antal biljetter naturligtvis och bortabiljetterna är ungefär 500 stycken som jag förstått det. Och många kommer ju från England också, ett gäng som åker på alla Arsenals matcher, säger Axel Asplund.

Lagen möts i sextondelsfinal i Europa League på Jämtkraft Arena 15 februari 2018 med retur på Emirates Stadium i London 22 februari.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista