Andreas Karlsson (C), landsbygdsutvecklare Torsta.
Andreas Karlsson. Foto: Jonatan Forslund/Sveriges Radio
Mat

Saluhallen i Åskorset siktar mot Europa

Andreas Karlsson: Det här är fantastiskt
3:32 min

Under måndagen beslutade Region Jämtland Härjedalen att 9,7 miljoner kronor ska investeras i byggandet av en saluhall nära E14 i Åskorset. Det gläder Andreas Karlsson, som jobbar med projektet.

Tanken med bygget är att ge matproducenter i länet möjligheten att förvara och nå ut till konsumenter och grossister, både på plats i saluhallen, men även som en knutpunkt för länet och Europa.

– Det här är ju fantastiskt, Kindberg tog ÖFK ut i Europa, och den här saluhallen kommer att ta dom lokala producenterna ut i Europa. I Frankrike kommer vi att sälja tjälaknul, och i Italien parmaskinka, eller tvärtom, säger Andreas Karlsson, Landsbygdsutvecklare på Torsta, kunskapscentrum för de gröna näringarna.

På plats i saluhallen tror Andreas Karlsson att det kommer finnas en till fem arbetstillfällen, men den verkliga möjligheten till arbete tror han kommer öka på landsbyggden.

– Den här möjligheten ger möjligheten till nya jobb ute på landsbygden. Men den stora omsättningen är ute på landsbygden, och det är de här jag blir så glad över, säger Andreas Karlsson, Landsbygdsutvecklare på Torsta.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".