Migrationsverket sdltb4a6634-nh
Migrationsverket varslar. Foto: Foto: Susanne Lindholm/TT
Arbetsmarknad

Migrationsverket varslar 52 anställda

0:47 min

Minskat antal asylsökande gör att myndigheten varslar 52 anställda i Jämtland. Ett av kontoren i Östersund tillsammans med de mindre utanför avvecklas, säger regionschefen Håkan Hansi.

Totalt vill Migrationsverket göra sig av med 43 årsarbeten i länet.

– Hur många personer som i slutänden kommer att sägas upp är för tidigt att uttrycka. Det kommer förhandlingar på central nivå att visa, säger regionchef Håkan Hansi till P4 Jämtland.

Orsaken är alltså det minskade antalet asylsökande som gör att mottagningsenheten i Östersund ska minska från dagens två enheter till en. Detta kommer i första hand innebära att lokalkontoren utanför Östersund avvecklas. Även den pågående avvecklingen av anläggningsboenden i länet påverkar.

Varslet i Jämtlands län ingår i ett större varsel i Migrationsverket region Nord där totalt 312, eller 260 årsarbeten, nu varslas om uppsägning.

Migrationsverket fortsätter att planera för en minskad organisation inom asylprövning och mottagning under 2018 och framåt. Bakgrunden är färre asylsökande, uppger myndigheten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista