Linn Persson.
Linn Persson säger att det är tråkigt att Pichler inte får träna skidskyttarna under OS men tror inte det påverkar resultaten eftersom förberedelserna inte ändras. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Skidskytte

Skidskytten Linn Persson tror inte Pichlers frånvaro påverkar resultaten

0:49 min

Wolfgang Pichler kommer träna skidskyttarna fram till OS och sedan är det upp till de aktiva i själva tävlingarna, säger Linn Persson efter beskedet att chefstränaren inte får vara med i PyeongChang.

Skidskyttetränaren Wolfgang Pichler får inte följa med som tränare vid OS i PyeongChang eftersom han tränade ryska damerna vid OS i Sotji. Pichler kommer dock fortsätta träna landslaget fram till OS och landslagsskidskytten Linn Persson, som bor i Östersund, tycker att beskedet är tråkigt men tror samtidigt inte att hans frånvaro på plats kommer vara avgörande för resultaten.

– Det är såklart jättetråkigt men han kommer ju vara med i förberedelserna inför OS men sedan när man väl är där är det ju vi aktiva som åker. Det finns ju fler tränare så vem som står och skriker i spåret ska inte påverka resultatet, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista