Sabine Dahlberg från Hara sitter med sonen och håller i julklapp
Sabine Dahlberg från Hara fick P4 Jämtlands julklapp Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Jul

Sabine Dahlberg får P4 Jämtlands julklapp

5:44 min

För tredje året i rad har eldsjälen Sabine Dahlberg från Hara sett till så att fler barn får chansen att känna den där lyckan på julafton - lyckan att få ett paket.

Det var för tre år sedan som Sabine Dahlberg bestämde sig för att dra igång initiativet "Jultomten finns" för att hjälpa föräldrar som inte har råd att köpa julklappar till sina barn.

Hon startade en grupp på Facebook och genom den har hon engagerat över 1000 personer som velat vara med och hjälpa Sabine att uppfylla fler barns drömmar om att få en julklapp.

I år har hon kunnat hjälpa över 100 barn och deras familjer. Förutom deras önskningar så har alla barn fått extra julklappar och adventskalendrar och Sabine har delat ut julgodis och en stor påse med julmat samt julpyssel, pepparkaksdeg, glögg och ingredienser för att baka eget julgodis.

Nu vill vi på P4 Jämtland sprida lite omtanke och värme så här i juletider och hela veckan har våra lyssnare haft chansen att nominera en person som de tycker ska få julklappen som vi vill ge bort.

Det är så många fina förslag som kommit in, bland annat nomineringen av Sabine Dahlberg som vi tycker är värd att få lite omtanke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista