Lisbet Gibson hälso- och sjukvårdsdirektör Psykiatri Östersunds sjukhus Region Jämtland Härjedalen
Lisbet Gibson säger att det pågår ett stort arbete så väl i Region JH som i hela Sverige för att göra sig oberoende av hyrläkare. Foto: Region Jämtland Härjedalen & Fredrik Vestberg/Sveriges radio
#psykgranskning

Externa konsulter granskar psykiatrin i Östersund

Sjukvårdsdirektör: Hyrläkare orsakar bristande kontinuitet
2:48 min

En förklaring till att det inte fungerar inom psykiatrin är att det finns så många stafettläkare där, enligt sjukvårdsdirektören. Nu granskas verksamheten.

Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Jämtland Härjedalen, Lisbet Gibson menar att en stor del av förklaringen till att det inte fungerar inom psykiatrin är det finns så många stafettläkare där.

– Det är mycket det som gör att det blir olika lösningar och brist i kontinuitet, säger hon.

Lisbet Gibson säger att det pågår ett stort arbete så väl i Region JH som i hela Sverige för att göra sig oberoende av hyrläkare. Det pågår även en genomlysning av verksamheten av externa granskare. Deras förslag till förändringar ska presenteras för Region Jämtland Härjedalens styrelse i början av 2018.

– Målet är bättre kvalité, men även bättre ekonomiskt. Att vi använder resurserna på ett bättre sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".