Polisbil. Foto: Karin Bångman/Sveriges radio.
Det har varit en stökig natt i Jämtlands län. Polisen har fått omhänderta flera personer enligt lagen om berusning. Foto: Karin Bångman/Sveriges radio.
Polis

Stökig natt i Jämtlands län – flera berusade personer

Polisen: Det har varit en del bråk, misshandel och en hel del personer omhändertagna
1:07 min

Det har varit en stökig natt i länet med misshandel och fylleri enligt polisen. 15 personer har omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

– Det har varit hemvändarkväll på många ställen och mycket alkohol, säger Erik Backlin, regionsledningscentralbefäl på polisen i region nord.

I Åre omhändertogs en berusad 18- årig man efter en misshandel och i Vemdalen har en berusad kvinna i 30- års åldern omhändertagits, misstänkt för våld mot tjänsteman.

Även i Funäsdalen ska en misshandel ägt rum. En person i 20- års åldern fördes med ambulans till Östersunds sjukhus. Ingen person är gripen.

I centrala Östersund påträffade polisen en påverkad man i 35- års åldern som sprang runt med en kniv. Denna man misstänks även för narkotikabrott eget bruk och brott mot knivlagen.

– Generellt så är hemvändarkvällarna stökiga. Den här kvällen har inte varit annorlunda. Det har varit en del bråk, misshandel och en hel del personer omhändertagna, mer än en normal kväll, säger Markus Isacson, kommunikatör på polisen i region nord.

Samanlagt är det 15 personer i Jämtlands län som polisen under natten till tisdag omhändertagit enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".