Arbetsmarknad

Martin Hagelin flyttade hem till lärarjobb

5:41 min

Martin Hagelin flyttade hem till lärarjobb i Jämtland men det har varit svårt att hitta förskoleplats i närområdet till sina barn.

I juni presenterade Skolverket en prognos som visar att det finns ett behov av att rekrytera 70 000 nya lärare de närmaste fem åren.

Alla kommuner slåss nu om behöriga lärare och förskollärare. En som valt att flytta hem från storstan till Jämtland är Martin Hagelin, som med sin familj flyttade tillbaka till Östersund i höstas.

Familjen hittade attraktiva arbeten och bra bostad, men har däremot svårt att hitta barnomsorg i närområdet till sina två barn.

– Vi bor i Brittsbo, Lugnvik och blev erbjuden en plats på Lövsta, Frösön. Varje dag tänker vi på hur vi ska lösa barnomsorgen. Jag tycker Östersunds kommun ska bygga en förskola i Brittsbo omgående, säger Martin Hagelin till P4 Jämtland.

Han och hans fru tackade på grund av det stora avståndet nej till förskoleplatsen på Frösön och väntar nu in besked om var deras andra barn ska gå i förskola innan de på nytt söker plats.

På torsdag hör du AnnSofie Andersson (S) kommentera frågan här i P4 Jämtland.