Traktor med skopa vid snöhög
Det har blivit godare stämning mellan trafikanter och snöröjare, menar Kenneth Winterqvist på Östersunds kommun. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Snöröjning

Fullt pådrag för snöröjningen - ny vädervarning för torsdagen

Kenneth Winterqvist: Det är lite flurut
3:27 min

Östersunds snöröjare har massor att göra efter det kraftiga snöfallet.

Som alla har märkt så har det snöat en del i går och idag och det fortsätter nu under dagen och kvällen. Det satte press på snöröjarna, som fått ligga i för att göra våra vägar och gångbanor användbara. Kenneth Winterqvist har hand om snöröjningen i Östersunds kommun i dag.

– Det är längesen vi fick såhär mycket med en gång, men de som röjer vill ju göra ett bra jobb och de tycker det är kul med snö.

Och jobba har de fått göra. 52 personer är det som röjer snö i Östersunds kommun. Vissa av dem var ute redan vid halv två i morse.

– Sen har de varit ute hela natten och hela dagen och de är ju inte klara än, säger Kenneth Winterqvist.

Förra vintern rapporterade P4 Jämtland att folk i allmänheten som var elaka med snöröjarna och ropade glåpord efter dem, men det har varit bättre på den fronten i år, enligt Winterqvist.

– Folk är förstående, det kanske var något som fick spinn förra året.

SMHI har utfärdat en ny klass 1-varning för snöfall. Den gäller hela länet utom fjälltrakterna och säger att det kan komma upp till 25 centimeter snö under torsdagsdygnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".