Stefan och Ann-Kristin Sahlin, Föddes på samma BB, gifta trettio år senare
På affären i Trångsviken träffade de varandra för första gången. Foto: Fredrik Bång Öberg/Sveriges Radio
Samhälle

Föddes på dagen på samma BB – gifta drygt fyrtio år senare

Ann-Kristin: Jag tror Stefan är femtionio minuter äldre än mig
5:11 min

Den 29 december år 1968 föddes Stefan Bång och Ann-Kristin Sahlin på Östersunds sjukhus. Idag har de varit tillsammans över tio år.

Allt började med att de tränade på samma gym och hade sett varandra på affären i Trångsviken. I inskrivningen till gymmet blev det dock förvirrat när det visade sig att båda hade identiska födelsenummer.

– Jag blev nästan förbannad för att någon hade skrivit fel födelsenummer, men så såg jag att det stod ett tjejnamn där, säger Stefan Sahlin (tidigare Bång).

– Ja men det är väl härligt att man varit gifta så länge och att man reder ut problem genom åren. Sedan att vi har samma personnummer också blir man påmind om hela tiden, "nu säger du väl ändå fel personnummer" är en vanlig kommentar, säger Ann-Kristin Sahlin till P4 Jämtland. 

– Det blir många garv för att man har lika personnummer, säger hon.

Idag har de två gemensamma barn och bor i Ytterån. Planerna för framtiden är att bygga ut huset som idag är något för litet, varav intresset för trädgården ska få blomstra ut ytterligare.

– Mycket kärlek är bra, att man aldrig somnar ovänner och att man kan säga förlåt till varandra, säger Ann-Kristin Sahlin är viktiga delar i ett förhållande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".