Front polisbil
Väktare var på plats inom några minuter och polisen kom kort därefter. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Polis

Inbrottstjuvar fick brått när larmet gick

Sent på torsdagskvällen, strax före midnatt, larmades polis till ett gatukök i Odenskogs industriområde i Östersund där det skett ett inbrott.

– De fick inte med sig nåt och här finns förresten vare sig kontanter eller tobaksvaror eller annat av värde att stjäla, säger Anders Lantz, ägare till Dixies gatukök, till P4 Jämtland.

Tjuvarna bröt upp en dörr på baksidan för att ta sig in men utlöste då inbrottslarmet som började tjuta och inom bara några minuter var väktare på plats.

– Det blir ett våldsamt oljud när larmet går så de fick nog bråttom härifrån.

När polisen kort därefter anlände sökte de efter gärningsmännen i området, men ännu på fredagsmorgonen hade man inte kunnat finna någon misstänkt för inbrottet.
För gatukökets del var det inte första gången man hade objudet besök.

– Det skedde senast för några år sedan, då de också bröt upp samma dörr. Men nu sätter vi in en ståldörr i stället, säger Anders Lantz.
– Det blir en del stök när sånt här händer. Men vi har redan öppnat igen så de ska inte få glädjen av att få stopp på oss, avslutar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".