Estelle Alphand
Estelle Alphand. Foto: AP/TT
Alpint

Nytt succéåk av Estelle Alphand

Estelle Alphand fortsätter att imponera. Efter det första slalomåket i Zagreb ligger hon på sjätte plats, drygt en halv sekund från pallen. Andra åket åkte hon ut.

Ställningen efter första åket
1. Mikaela Shiffrin, USA
2. Wendy Holdener, Schweiz +1,41
3. Petra Vlhova, Slovakien +1,61
----
5. Frida Hansdotter + 2,04
6. Estelle Alphand +2,23
21. Anna Swenn Larsson +3,59
23. Ylva Stålnacke +3,93

Estelle Alphand slog till med ett fenomenalt andraåk i Lienz strax innan nyår och klättrade då 18 placeringar upp till en delad femte plats. Ett nytt personbästa i världscupen för 22-åringen.

I dagens tävlingar i kroatiska Zagreb har hon skaffat sig ett ypperligt läge redan efter det första slalomåket. Med startnummer 25 körde Alphand in på en sjätte plats, 2,23 sekunder efter överlägsna Mikaela Shiffrin, men bara 62 hundradelar från Petra Vlhova på tredjeplatsen.

– Jättekul, jag trodde inte att jag var så snabb. Jag pushade väldigt mycket på flacken. Underlaget var okej, lite spårigt för mig, säger hon till TT.

Frida Hansdotter är också med i toppen efter det första åket. Hon ligger på en femte plats, 19 hundradelar före Alphand.

Anna Swenn Larsson och Ylva Stålnacke som bor i Östersund men som tävlar för Kiruna BK är också vidare till det andra åket.

 I andra åket åkte Estelle Alphand ut, medan  Ylva Stålnacke placerade sig på en 17:e plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista