En man står på en fotbollsplan
Sven-Bertil Bengtsson är ordförande för föreningen Storsjöcupen Foto: Lina Wahlnemo/Sveriges Radio
Fotboll

Storsjöcupen går mot nytt rekordår

3:29 min

Storsjöcupen har redan nu 550 lag anmälda till sommarens turnering och går mot ett nytt rekordår.

Efter förra årets cup var organisationen bakom Storsjöcupen riktigt oroad efter klagomål från några av Norges största fotbollsföreningar, som kritiserade standarden på fotbollsplanerna. 

Men nu är oron som bortblåst. Inför årets cup är 550 lag anmälda och det ser ut att bli ett nytt rekordår för cupen. Organisationen räknar med ett visst bortfall, men de tror att det lär landa på runt 220-230 lag som kommer att delta i sommar. Förra sommaren deltog 486 lag.

– Vi befarade att vi skulle få ett tapp 2018 på grund av de dåliga fotbollsplanerna som vi fick oerhörd mycket kritik för. Men anmälningsläget ser fantastiskt bra ut och som vanligt dominerar lagen från Norge, säger Sven-Bertil Bengtsson som är ordförande för Storsjöcupen.

Inför årets cup har Östersunds kommun lovat fotbollsplaner med bra kvalité, och dessutom har kommunen börjat bygga upp en ny konstgräsplan på sportfältet i Odensala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista