Slutscen ur Trollkarlen från Oz med Glada Hudik-teatern
1 av 2
Slutscen ur Trollkarlen från Oz som Glada Hudik-teatern ger på Storsjöteatern i Östersund 13,14 och 15 maj 2018. Foto: Emma Svensson/Creative Commons
Några glada unga män dansar i kontorsmiljö
2 av 2
Fotbollslirarna Sam Mensiro, Douglas Bergqvist, Alhaji Gero, Jamie Hopcutt och Curtis Edwards i Östersunds FK genrepar inför förra årets kulturföreställning. Foto: Björn Nordquist/Sveriges Radio
Kultur

Östersunds FK och Glada Hudik gör musikal ihop

0:59 min

Östersunds fotbollsklubb, ÖFK, och Glada Hudik-teatern sätter upp en musikal tillsammans.

Glada Hudik beskriver sig själv som en teatergrupp med utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare från Hudiksvall. Exakt vad musikalen kommer att handla om är inte helt klart.

– Det finns lite idéer men det är inte fastställt än. Det ska växa fram, det är en del av processen att det ska växa fram under året, säger Daniel Kindberg, ÖFK:s ordförande. 

Sedan 2012 har ÖFK gjort årliga kultursatsningar. I fjol presenterade de Sapmi represent, en kväll med rap och jojk ledd av Maxida Märak.

– I år ska vi sätta upp en musikal och det har vi  aldrig gjort tidigare. Jag ser så mycket fram emot det här projektet. Det ska bli så roligt att samarbeta, säger Karin Wahlén, kulturcoach i ÖFK.

– Det är få som vill missa det här. Det är som att spela en Arsenal-match, det vill man inte missa heller, säger hon.

Musikalen kommer att ha premiär i november i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista