Kvinna framför skidspår
Amerikanska konståkningsikonen Michelle Kwan, en av delegaterna på besök, är mycket imponerad av anläggningarna i Östersund. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Parasport

Åre Östersund hoppas övertyga olympisk delegation

Michelle Kwan: Vi är mycket imponerade
3:19 min

Åre Östersund är en av två kandidater till Special Olympics vinterspel år 2021. På tisdagen besökte en delegation från den internationella organisationen bakom spelen Östersund.

Special Olympics är en internationell organisation som inkluderar över fem miljoner idrottspersoner med utvecklingsstörning.

På tisdagen besöker paraolympiska kommittén Östersund tillsammans med representanter från parasportförbundet. 

En av representanterna är den femfaldiga världsmästarinnan och dubbla OS-medaljören i konståkning Michelle Kwan från USA som imponeras av skidstadion i Östersund.

– Jag har haft det otroligt bra här. Anläggningen är fantastisk och Sverige har verkligen gjort en väldigt bra ansökan, säger hon till P4 Jämtland.

Vad tycker du om konkurrenten Lake Placid i USA?

– Vi har inte sett deras ansökan än men jag vet att vi är väldigt upprymda över Sveriges ansökan och hur de jobbar för att få fler intresserade av idrott, säger Michelle Kwan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".