Kökskniv
I den lägenhet som den 26-årige mannen bodde hittades en gömd kökskniv, som misstänks vara den kniv som använts vid mordförsöket. Foto: Polisen
Domstolarna

Bråk om modem slutade med mordförsök

1:07 min

I början av december förra året larmades polis och ambulans ut till ett flerfamiljshus i Östjämtland. I trapphuset hittades en knivhuggen man.

Enligt polisens rapport hade mannen fått ett dödande knivhugg, troligen av en kökskniv, men han överlevde för att han snabbt kom till sjukhusvård.

En 26-årig man som var bosatt i huset står nu åtalad för mordförsök, under torsdagen inleds rättegången i Östersunds tingsrätt.  

Knivhugget hade föregåtts av bråk om ett data-modem som flera av dem som var bosatta i huset delade på.

Vid polisens förhör erkänner den misstänkte 26-årige mannen att han haft en kniv i handen som var tänkt att användas till att skära av sladdarna till modemet med, för att han inte var nöjd med hur internetabonnemanget fungerade.

26-åringen säger att knivhugget inte var avsiktligt, men han kan inte förklara hur det gick till. Den knivhuggne mannen, i sin tur, säger att han inte märkte att han blev knivskuren. Det var först efter ett tag som han upptäckte att han var skadad.

Enligt åklagare Eva-Lena Rimér är det svårt att bevisa uppsåt i fallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista