Edgeland samt Linda Forss
1 av 3
Edgeland samt Linda Forss. Foto: Anna Nilsson/Ulla Granqvist.
Edgeland
2 av 3
Edgeland. Foto: Anna Nilsson.
Linda Forss
3 av 3
Linda Forss. Foto: Ulla Granqvist.
P4-toppen v. 3

Edgeland samt Linda Forss utmanar på P4-toppen

Det är två utmanare på P4-toppen även denna vecka. Hårdrock med Edgeland och låten "Bad medicine" samt sång på jamska med Linda Forss  "Når man väänt".

Edgeland - Klassisk hårdrock utan krusiduller

Själva starten för Edgeland lades 1993 i Myrviken. De tre medlemmarna har sedan dess spelat i flera olika konstellationer och band, men alltid med varandra. De har bland annat spelat tillsammans i Iron Maiden-tributebandet The Troopers.

De egenskrivna låtarna skapar de tillsammans, där alla bidrar med exempelvis ett riff, en melodi eller text som sedan jobbas ihop till en färdig låt.

De beskriver själva sin musik som "klassisk hårdrock utan för mycket krusiduller", med influenser från Metallica, Iron Maiden och Guns n´ Roses.

Första singeln "Fuel" släpptes 2015 och sedan dess har de hunnit släppa ytterligare två. EP:n "Cabin E11even" kom nu i december, och de har även gjort en lyric video samt en hel del spelningar runt om i landet.

Nu planeras det för nytt låtmaterial, turné samt en musikvideoinspelning.

Edgeland består av:
Jimmy Karlsson: Sång, bas
Niklas Eriksson: Gitarr
Magnus Blixt: Trummor

facebook.com/edgelandband

 

Linda Forss - bygger ett samhälle med musik och berättande

Linda ser sig som en samhällsbyggare, som bygger ett samhälle med bland annat musik och berättande.

Sedan unga år har just musik, skrivande och berättande på ett eller annat sätt varit en självklar del i Lindas liv.

Låten "Når man väänt" (på lite gott e samorregn) skrev hon först i diktform när hon gick i åttan, tillägnad sin mormor Anna. Senare blev det en sång som även spelades in till den egenproducerade skivan "Nog i huunn" i samarbete med Anders Kronlund.

Låtarna på albumet utgör även grunden till en musikalisk berättarföreställning, "en slags vardagsrealistisk tragikomisk skröna" och som kommer ges ut i bokform under 2018.

Linda är även med och skriver, musicerar och berättar i olika samarbeten, bl.a. i "Berg och bottnar" med Jens Comén och Jan Hemmingson samt "Dagen är kommen" med Karin Härjegård.

Linda har också tolkat låtar med engelsk text och översatt dem till jämtska, samt skrivit texter till svenska folklåtar. Det finns även planer på att göra musikvideos till låtarna på "Nog i huunn".

Linda på Youtube

Här ser du listan och nummer att rösta på - efter fre kl. 12

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista