Kvinna står framför rött hus
Bodil Cornell, Eldrimners verksamhetschef Foto: Stephane Lombard/Eldrimner

Bodil Cornell från Östersund en högt rankad lantis

2:59 min

I tidningens Land presentation av 100 personer som betyder mycket för landsbygden kommer Bodil Cornell, VD för Eldrimner på en hedrande andraplats som "Årets Lantis".

Att stärka och utveckla och vårt svenska mathantverk är det som Bodil Cornell brinner för och som nu också gett henne en topplacering bland landets övriga lantisar.

– Ända sedan jag slutade på lantbrukshögskolan så intresserade jag mig för getter. Det ledde till getmjölk, så blev det getost och på den vägen är det. Det är det bästa jobb man kan ha.

Vad är du mest stolt över?

– Jag är väldigt stolt över Eldrimner, vi är 20 personer som jobbar över hela landet med bland annat kurser och så har vi givit ut en bok.

Vad betyder den här titeln som du har fått?

– Att mathantverket har fått en plats och man har förstått att det har en viktig plats för landsbygdens utveckling.

Vad betyder mathantverket för landsbygden?

– Företagen som finns har betydelse, dels för att de säljer sina produkter men de betyder också mycket för turismen, de gör landsbygden levande. När lantbruk rationaliserar så kan en möjlighet vara att förädla sina egna produkter, göra ett mathantverk och på så sätt behålla ett lantbruk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista