Emil Jönsson
Emil Jönsson. Foto: Anders Wiklund/TT
Sport

Emil Jönsson jagade en OS-biljett med kramp i en muskel

Emil Jönsson: ”Otroligt frustrerande”
3:04 min

Emil Jönsson som bor i Östersund, hade en allt annat än optimal sprinttävling i Planica. 32-åringen jagade en OS-biljett med kramp i en muskel.

– Det var den värsta tävlingen jag har åkt i mitt liv. Det resultat jag får är bra med tanke på att jag åkt med ett ben, det är så det känns, säger Emil Jönsson till Radiosporten. 

Jönsson, som hoppas på en OS-biljett, tog sig till semifinal trots problem med höger ben.

– För några dagar sedan fick jag en rejäl kramp i muskeln, överbelastad insida, så det är ingen skada. Det är inget som är av utan det är bara att den drar ihop sig hela tiden.

Jag kan inte använda mitt högerben, kan inte ta en start, kan inte diagonala ut, kan inte trycka på uppför och kan inte trycka den sista rusningen mot upploppet. Du hör ju, det blir en märklig sits.

Han tog sig vidare från kvalet som siste man och var inte säker på om han skulle kunna åka kvartsfinal och semifinal.

– Det var en chansning för jag måste få ett resultat. Jag åkte över kapaciteten idag.

– Jag är så arg och frustrerad. Fan, vad typiskt att jag skulle få kramp. Tänk om tävlingen hade varit om tre dagar, då hade jag kunnat köra på. Men nu var vi inte i den sitsen. Jag hoppas att det räcker till OS, men vi får se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".