Tågkollision i Nedansjö. Foto: Susanne Helsing / SR
1 av 2
Ett tåg har kört in i en bil vid en överfart. Det är stopp i tågtrafiken mellan Östersund och Sundsvall. Foto: Susanne Helsing / Sveriges Radio
Tågkollision i Nedansjö. Foto: Susanne Helsing / SR
2 av 2
Tågkollision i Nedansjö. Susanne Helsing / SR Foto: Susanne Helsing / Sveriges Radio
Trafik

Tågtrafiken är åter igång efter tågolycka i Nedansjö

Trafikverket: Inga personer är skadade
1:39 min

Under söndagen var det stopp i tågtrafiken mellan Östersund och Sundsvall på grund av en olycka som inträffade i Nedansjö.

– Det är ett tåg som var på väg från Östersund till Sundsvall som krockat med en bil vid en plankorsning. Tåget körde ganska långsamt så det hann bromsa. Krocken blev därför inte så hård. Bilen var tom så det blev inga personskador, säger Brita Lundkvist på Trafikverkets pressjour. 

Olyckan inträffade strax innan halv tolv på söndagen. På tåget satt ett 50- tal passagerare. Varken passagerare eller lokförare skadades vid olyckan. 

De drabbade passagerarna på tåget fick fortsätta sin resa till Sundsvall med buss. Samtlig tågavgångar mellan Östersund och Sundsvall blev inställda under eftermiddagen efter olyckan. 

Varken räddningstjänsten eller polisen larmades om olyckan.

– Det beror på att det inte var några personskador. Vi fick larm ifrån lokföraren att ingen var skadad. Sen kom våra olycksansvariga ut till plasten och de ansåg också att räddningstjänsten inte behövdes larmas, säger Brita Lundkvist på Trafikverkets pressjour.

När beräknas tågtrafiken vara igång igen?

– Förhoppningsvis här under eftermiddagen så snart man kunnat bärga  bilen och fått bort tåget ifrån platsen. Förhoppningsvis är det klart inom en timme så då kan trafiken komma igång här omkring fyra-tiden i eftermiddag, säger Brita Lundkvist på Trafikverkets pressjour. 

Tågen rullade som vanligt igen vid fyra-tiden på söndagseftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".