boxningläger
1 av 3
I helgen har ett 30-tal ungdomar samlats i Östersund för att träna boxning. Foto: Privat
Sparring under boxningsläger i Östersund, i BK Ängelns lokal på Rådhusgatan 31, 180121. Foto: Privat
2 av 3
Sparringpass, i BK Ängelns klubblokal på Rådhusgatan i Östersund. Foto: Privat
Boxningsläger, Östersund, 180121. Några av deltagarna vid ett av passen som hölls på Sporthallen i Östersund. Foto: Privat
3 av 3
Några av deltagarna på boxningslägret, samlade vid ett av passen som kördes i BK Älgens lokal på Sporthallen i Östersund. Foto: Privat
Boxning

Hård träning på boxningsläger i Östersund

0:43 min

Ett 30-tal ungdomar från Mellannorrland har träffats i helgen i Östersund för att träna boxning.

Det är BK Ängeln tillsammans med BK Älgen som arrangerat träningslägret som lockade cirka 30 ungdomar i åldern 9-25 år från klubbar i både Jämtland och Västernorrland. 

– Vi har kört både teknik och fyspass. De var ganska möra när de åkte hem. En del pallade inte riktigt, men de måste lära sig för ska man träna boxning då måste man träna hårt, säger Lars-Göran Linde, tränare för BK Ängeln. 

Han berättar att det är viktigt med träningsläger, inte minst för att det är så långa avstånd mellan klubbarna i norra Sverige. En ide som diskuterades på lägret är att ha boxningsläger, med utbyte mellan de norrländska klubbarna, oftare. 

– Det är en sak som skulle kunna få fart på boxningen, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista