Christina Hedin och Dag Hartman
Christina Hedin och Dag Hartman jobbar för ökat samarbete med andra länder inom gastronomi-nätverket Creative Cities. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Creative cities

Kinesisk nyfikenhet på arbete med hållbarhet i Jämtlands län

Dag Hartman: Resan belastar inte skattebetalarna
1:01 min

En delegation med representanter från Östersunds kommun, Region JH och Eldrimner har just återvänt från en konferens i Kina.

Macao är en liten halvö i södra Kina, några timmar väster om Hongkong. Därifrån har en delegation från länet just återvänt. I Macao har de deltagit på konferensen "International Gastronomy Forum".

Christina Hedin är branschsamordnare på resurscentret Eldrimner. Hon var en av deltagarna, och föreläste även på konferensen:

– Vi har mycket att bidra med inom hållbarhet och miljö. Där har inte Macao kommit lika långt som oss, även om stora delar av Kina förstått att de måste göra något åt sina miljöproblem.

Bland de andra deltagarna fanns kommunalrådet Anders Edvinsson (s) från Östersund. Från Region Jämtland Härjedalen deltog Dag Hartman, som är koordinator för gastronomi-nätverket Creative Cities. Hartman var inbjuden som huvudtalare vid konferensen.

Creative Cities är ett samarbete på initiativ av FN-organet UNESCO.

Om samarbetet skriver UNESCO:

Städer i sju olika kreativa grenar – litteratur, film, musik, konst och hantverk, design, mediakonst och gastronomi. Syftet med nätverket är att kunna dela erfarenheter, skapa affärer, lära av varandra samt utveckla de kreativa näringarna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".