Ida Ingemarsdotter
Ida Ingemarsdotter har laddat hemma i Östersund den senaste veckorna. I helgen kör hon den sista världscuptävlingen inför OS. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Längdskidor

Ida Ingemarsdotter en småtjurig mästerskapsvinnare

5:17 min

Härjedalsprofilen Ida Ingemarsdotter presterar som bäst när hon är lite småtjurig. Nu laddar "mästerskapsåkaren" för att kriga om nya OS-medaljer.

Jag ska helst vara lite småtjurig, det brukar vara ett gott tecken på att jag är i rätt mood.

Det är bara två veckor kvar till vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea.  En av de stora längdstjärnorna i Sverige och som brukar prestera extra bra på mästerskap är Ida Ingemarsdotter från Sveg.

– Jag har väl alltid varit en sådan som taggat till lite extra när jag vet att jag har kniven på strupen. Jag trivas när det där extra stresspåslaget kommer, säger Ingemarsdotter.

– Jag ska helst vara lite småtjurig på start, det brukar vara ett gott tecken på att jag är i rätt mood. Då svarar jag inte på tilltal, utan jag går in i min lilla bubbla och fokuserar på det som står närmast.

Vid de Olympiska spelen i Sotji 2014 körde Ingemarsdotter hem två medaljer, ett guld i stafetten och ett brons i sprintstafetten.

De senaste veckorna har hon varit hemma i Östersund, där hon numera bor, och tränat och finslipat på tekniken för att komma till mästerskapet i toppform. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".