Bildsplit kvinna och två män står i grupp samt sagofiguren Dunderklumpen
Projektledaren och skådespelaren Kajsa Linderholm, Thomas Hedengran som har huvudrollen samt regissören Karl Seldahl - här tillsammans med Dunderklumpen själv på hembygdsgården i Strömsund. Foto: Marcus Frånberg/Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Teater

Thomas Hedengran i huvudrollen när Dunderklumpen intar Döda fallet

2:57 min

4 juli är det premiär för familjeföreställningen Dunderklumpen på vridläktaren i Döda Fallet utanför Hammarstrand – med Thomas Hedengran i huvudrollen.

En föreställning "för stora och små med musik, sång och spring" enligt arrangörerna.

Huvudrollen som Dunderklumpen görs av skådespelaren Thomas Hedengran från Nilsvallen, Sveg och hos P4 Jämtland på Facebook kan du se en filmad intervju med honom.

 – Jag älskar Dunderklumpen, säger huvudrollsinnehavaren till P4 Jämtland.

Det är Teater Oberon som tillsammans med Ragunda kommun, Estrad Norr, Teater Västernorrland och Riksteatern som gör föreställningen.

– Vi tror inte det existerar en mer perfekt spelplats för Dunderklumpen än vid Döda fallets vridläktare med sitt vackra panorama, säger regissören Karl Seldahl.

Projektet är också ett integrationsprojekt där nyanlända ska kunna medverka i processen och produktionen, på eller bakom scenen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".