Ambulans
Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Räddningstjänst

Olyckstätt men skadefritt vid kollisioner i Härjedalen

Det kom in som ett larm om en kollision mellan två bilar mellan Sveg och Glissjöberg på söndagsförmiddagen. När allt summerats visade det sig vara två olika olyckor, med sammanlagt fyra fordon och 15 personer inblandade.

I Härjedalen larmades strax efter 11 på söndagen räddningstjänst, ambulans och polis till platsen för en kollision mellan två personbilar längs riksväg 84, mellan Sveg och Glissjöberg. Olyckan hade inträffat vid korsningen mot Remmet och enligt uppgifter till Sveriges Radios trafikredaktion var det efter olyckan till en början stopp i trafiken längs länsväg 514 mot Vemdalen.

Det visade sedan att det rörde sig om två separata olyckor som inträffat i korsningen med några minuters mellanrum. I båda fallenblev en bil påkörd av en annan bil i korsningen.

Det rörde sig alltså om fyra personbilar med totalt 15 personer inblandade. Det ska inte vara några personskador.

Polispatrull har dokumenterat omständigheterna på platsen och upprättat en anmälan om trafikolycka, i den första olyckan hade förarna gjort upp sinsemellan.

Två bilar måste bärgas från platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".