Arsenals tränare Arsene Wenger
Arsenals tränare Arsène Wenger är imponerad av ÖFK:s teknik men uppger att de inte kommer träna på matcharenan inför drabbningen. Foto: Björn Nordquist/ Sveriges Radio
Europa League: Östersunds FK – Arsenal

Arsenal på plats i Östersund – hyllar ÖFK

2:28 min

Sent i onsdags eftermiddag landade Arsenal i Östersund. Fotbollslagets tränare Arsène Wenger har studerat ÖFK väl men berättar att spelarna inte kommer att träna på matcharenan inför torsdagskvällen.

Presskonferensen inför Europa League matchen i fotboll mellan ÖFK och Arsenal hölls under onsdagskvällen på skidskyttearenan i Östersund. 

Arsenals tränare Arsène Wenger berättade att han väl känner till ÖFK:s tränare Graham Potter och Östersunds FK. Dels för att Graham har en kompis i Arsenals ledarteam och dels för att han sett en hel del matcher på video.

Arsène Wenger uppger att han är imponerad av ÖFK:s teknik och ett par av anfallarna. 

40-50 journalister från Europa var på plats under presskonferensen. 

Planet med spelarna i Arsenal landade sent under onsdagseftermiddagen i Östersund och tränaren uppgav under presskonferensen att laget kommer inte att träna inför matchen på torsdag på Jämtkraft Arena. 

– Det skulle störa de vanliga rutinerna som laget har, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".