Familjehem. Claes och Anna-Karin Alhström är under 15 års tid tagit emot barn som har behövt en kontaktfamilj eller ett familjehem att bo i för en stund.
Familjen Ahlström med Claes och Anna-Karin samt deras fem biologiska barn har under 15 års tid varit familjehem eller kontaktfamilj åt barn som behöver stöd. Foto: Johanna Nyman/ Sveriges Radio
Utsatta barn

Familjehemmet: Det känns fantastiskt att kunna hjälpa barn

4:12 min

Behovet av fler familjehem är stort i länet. För Claes och Anna-Karin Ahlström i Ås är det en självklarhet att öppna sitt hem för behövande barn.

 – Det är väl naturligt att man hjälper ett barn som har det svårt, så svårt att det inte kan bo med sin mamma och pappa, säger Claes Ahlström till P4 Jämtland.

Att behovet är stort märks. Det senaste halvåret har Claes och Anna-Karin blivit kontaktade flera gånger av familjehemscentrum i Östersund. Just nu har de  två familjehemsplacerade flickor i familjen.

Och även om både Claes och Anna-Karin har fått uppleva en enorm glädje att få vara familjehem så menar de också att det är en utmaning ta sig an ett barn. Det måste tas stor hänsyn och kräver omdöme och balans.

– Det är inte lätt alla gånger, men i slutändan har det varit fantastiskt. Och jag tror att våra barn har med sig det i livet - att de också kan hjälpa andra, säger Anna-Karin Ahlström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".