P4-toppen v.11

Ellen Sundberg utmanar på P4-toppen

3:30 min

Ellen Sundberg tolkar Kjell Höglund i veckans utmanarlåt på P4-toppen. "Brustna drömmars boulevard" är en nyinspelning av originalet från 1985.

Från Bjärme kommer Ellen Sundberg, hyllad låtskrivare och musiker som nyligen släppte albumet "Du sålde min biljett" där hon tolkar låtar av Kjell Höglund.

En hyllning till honom under Storsjöyran 2016 där Ellen medverkade, ledde till att hon ville göra en större djupdykning i Höglunds låtskatt. Det ledde i sin tur till en inspelning av ett album innehållande nio låtar.

Veckans utmanarlåt, "Brustna drömmars boulevard" (originalet är från 1985) är en av dem. Bland tolkningarna finns bl.a. också; "När tåget lämnar perrongen", "Man vänjer sig" och "Genesarets sjö".

Med starkt och unikt uttryck i både text, musik och röst har Ellen rosats av såväl publik som recensenter. Hon har tidigare släppt albumen "Black Raven", "White Smoke and Pines" samt "Cigarette Secrets". Det sistnämnda spelades in i anrika Woodstock.

Hon har även släppt flera singlar, och är ofta ute och spelar och turnerar.

www.ellensundberg.com

Här ser du listan och nummer att rösta på - efter fre kl. 12

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista