Kollage kvinnoporträtt och mansporträtt
"Det gick alldeles, alldeles för fort att förlora en man med ett stort leende och de rödaste hängslena", säger partikollegan Anna-Caren Sätherberg efter Jens Nilssons död. Foto: Peter Söderlund/Anneli Johansson/Sveriges Radio
Politik

Anna-Caren Sätherberg: Jens Nilsson var en stor profil för Östersund

2:29 min

Socialdemokraternas ordförande i Jämtlands län sörjer Jens Nilsson och kommer att minnas en man med stort leende och röda hängslen som haft stor betydelse.

Partikollegan Anna-Caren Sätherberg, ordförande för Socialdemokraterna i Jämtlands län och riksdagsledamot, minns Jens Nilsson med värme.

– Jens var aktiv när jag började och han tog hand om mig och väldigt många fler när vi var nya och engagerade oss. Han var hela tiden ett fantastiskt bra bollplank vid svåra frågor och en riktigt, riktigt bra vän.

Från hans politiska engagemang som kommunalråd i Östersund tar hon särskilt upp Jens Nilssons arbete för att resultatet för kommunen skulle bli det bästa i samband med regementsnedläggningarna. 

– Jag tror att han har haft en stor betydelse som en stark profil för Östersund.

Jens Nilsson blev 69 år och Anna-Caren Sätherberg ser hans förtidiga död som en stor förlust och tänker särskilt på familjen.

– Jag är jätteledsen. Det gick alldeles, alldeles för fort att förlora en man med ett stort leende och de rödaste hängslena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".