Räddningstjänstens stegbil med blåljus påslagna
En villa i Storbäck i Dorotea kommun, någon mil från länsgränsen mot Jämtland började brinna under onsdagskvällen. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Räddningstjänsten

En person misstänks ha brunnit inne i villabrand

1:00 min

En villa i Storbäck i Dorotea kommun, någon mil från länsgränsen mot Jämtland, började brinna under onsdagskvällen. Räddningstjänsten misstänker att en person blev kvar i byggnaden.

Larmet kom in vid fem tiden på onsdagskvällen. Räddningstjänsten från Dorotea och Borgafjäll åkte mot villan i Storbäck. Det långa avståndet gjorde att den första styrkan var på plats först 40 minuter senare. Klockan 17.50 var rökdykare på plats, då var det dock försent för ett genomsök.

– Branden var för utvecklad för att kunna genomsöka byggnaden. De långa avstånden är tyvärr verkligheten här i glesbygden, säger räddningschef i beredskap Ingemar Samuelsson.

Räddningstjänsten misstänker att en person kan vara kvar i byggnaden. Men de har inte kunnat göra ett genomsök än.

Polisen har eftersökt personen som är boende på adressen, utan resultat. Anhöriga är informerade.

Vid elva-tiden på kvällen var huset nedbrunnet. 

Brandplatsen har, sedan räddningstjänsten under natten till torsdag avslutat sitt släckarbete, spärrats av och bevakats av väktare. Platsen ska undersökas av polisen kriminaltekniker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".