Jämtland Basket Borås Uppkast Kvartsfinal 2018
Jämtland Basket - Borås Avgörande kvartsfinalmatch Foto: Björn Nordquist / Sveriges radio
Basket

Jämtland förlorar avgörande kvartsfinalmatch mot Borås

4:07 min

Efter varsin vinst på bortaplan tidigare under veckan avgjorde Borås mot Jämtland med ännu en bortavinst. Borås nu till semifinal efter 2-1 i matcher.

Dramatisk avslutning, men Jämtland hela tiden steget efter trots likaläge 77-77. I matchens sista sekund missar Jämtland ett trepoängsskott som hade betytt förlängning, men Borås vann med 86-83.

Magiskt spännande efter tredje kvarten. Ett Jämtland fyllt av ny energi och vilja närmar sig ett något darrigt Borås, 63-65 med en fjärdedel av matchen kvar.

I halvtid ligger Jämtland under med 36-51, trots att man sakta ätit sig ikapp till 34-35 efter ständigt underläge i tät matchinledning. Katastrofal avslutning av andra kvarten alltså.

Nytt publikrekord för basketen i Östersunds sporthall med 1700 personer.

Första matchen i tisdags vann Borås i Östersund med förkrossande 92 - 69. Men Jämtland Basket vaknade till under torsdagskvällen i Borås och vann returmatchen med 85 -73.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista