Biblioteket i Östersund
Foto: Jimmy Halvarsson/Sveriges Radio
Larm

Bombhot visade sig vara falskt larm – biblioteket i Östersund utrymdes

Vid halvsextiden på måndagen ringde en okänd person in ett bombhot till biblioteket i Östersund. Personal och besökare utrymde byggnaden men det visade sig vara ett falskt larm.

Klockan 17:36 kom det in ett larm till SOS Alarm om ett bombhot på Östersunds bibliotek. Polisen och räddningstjänst var snabbt på plats.

Biblioteket utrymdes efter hotet. 

Enligt uppgift till kommunens säkerhetschef, Lars-Åke Wallin, ska någon ha ringt till biblioteket och uttryckt något form av hot, om en explosion. 

– Mer än så vet jag inte i nuläget, säger han till P4 Jämtland.

Uppdatering 18:20 Räddningstjänsten har lämnat platsen och avbrutit sin insats och enligt uppgift från räddningstjänsten har även polisen avbrutit sin insats.

Uppdatering 18:26 Polisen uppger att de lämnat platsen, de bedömer att det inte finns anledning till oro och har avbrytit sin insats. Polisen kommer att skriva en anmälan om hot mot grupp och utreda händelsen vidare.

Uppdatering 21:44 Biblioteket kommer att ha öppet som vanligt på tisdag den 17 april, meddelar Östersunds kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista