Bild på Johanna Balsjö, Sebastian Bergström, Maria Eurenius och Stefan Åberg
Johanna Balsjö, Sebastian Bergström, Maria Eurenius och Stefan Åberg från Teater Barda. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Kultur

Kultklassiker får liv när Barda tolkar "Tårtan"

2:11 min

Teater Barda från Östersund ingår i ett unikt och kreativt samarbete med Moomsteatern från Malmö. Tillsammans sätter de upp "Tårtan".

"Tårtan" är från början en tv-serie från 1970-talet. En historia om tre syskon på ett knasigt bageri – med mjöl, skratt och överraskningar.

För skådespelaren Stefan Åberg i Estrad Norrs grupp Teater Barda är det ett kärt återseende med den gamla kultklassikern:

– När jag var liten såg jag det på tv. Det var mitt favoritprogram – för det var humor och man får skratta.

Moomsteatern från Malmö, som Teater Barda samarbetar med i det här projektet, är den enda teatern som erbjuder anställning till skådespelare med intellektuell funktionsvariation. Med det här samarbetet är förhoppningen att lägga en grund för ett större nationellt nätverk mellan teatrar med skådespelare med just intellektuella funktionsvariationer.

 "Tårtan" har premiär 17 april i "Svarta lådan" på Estrad Norr i Östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista