En gul tussilago i Bispgården.
Den solgula tussilagon på gårdsplanen i Västerede i Bispgården blev Veckans bild. Foto: Märta-Karin Elf Huss/PRIVAT.
Veckans bild

Veckans bild – ett solklart vårtecken

Ett solklart vårtecken, en söt tussilago, är motivet på Veckans bild. Den är tagen av Märta-Karin Elf Huss i Västerede i Bispgården. Nu är våren här, eller hur?

Den här veckan slog ni rekord, kära lyssnare. Aldrig tidigare har vi fått in så många bilder under hashtaggen #p4jämtlandbild i våra sociala medier, uppåt 80 stycken. Det är vi så glada för - fortsätt att tagga och visa oss era bilder!

Veckans bild blev den solgula tussilagon som Märta-Karin Elf Huss i Västerede i Bispgården tagit hemma på gården. Den skickar vårkänslor till vår jury med hopp om vår och sommar. Märta-Karin fotar gärna naturmotiv med sin mobiltelefon och gillar att visa upp sin hembygd i sociala medier.

– Det här är jättekul, det inspirerar ju till att ta ännu fler bilder, säger Märta-Karin Elf Huss om att ha fått sin tussilago utsedd till Veckans bild.

Gör som Märta-Karin, tagga din bild med #p4jämtlandbild eller mejla till p4jamtland@sverigesradio.se så kanske det blir din tur nästa vecka.

Genom att du skickar din bild till oss eller använder hashtaggen #p4jämtlandbild intygar du att du äger upphovsrätten till bilden och ger oss rätt att använda den i vår verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista