Tegelfasad med skylt "Östersundshem"
Tillslaget på Östersundshems kontor skedde vid 8-tiden på tisdagsmorgonen. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Polis

Polisrazzia mot Östersundshem – vd:s dator beslagtogs

1:18 min

Ekobrottsmyndigheten gjorde tidigt på tisdagsmorgonen ett tillslag mot kommunala bostadsbolaget Östersundshems kontor och begärde tillträde till vd Daniel Kindbergs arbetsrum.

Därefter beslagtogs Daniel Kindbergs arbetsdator. Tillslaget skedde vid 8-tiden på tisdagsmorgonen.

Östersundshems styrelseordförande, Tord Andnor, bekräftar polisens tillslag för P4 Jämtland, men har ingen konkret information om vad det gäller.

– Vi ställde frågor "vad är det som sker?", men det fick vi inget svar på. Det är vad vi känner till i nuläget, säger han.

En man i Västernorrland, som sitter i styrelsen i två bolag som tillhör den anställda vid Östersundshem, ska ha häktats misstänkt för grovt bedrägeri samt grovt bokföringsbrott.

– Han har genom sitt företag skickat osanna fakturor till ett entreprenadföretag och på det sättet lurat till sig totalt nio miljoner, säger Niklas Jeppsson, kammaråklagare Ekobrottsmyndigheten i Umeå.

Niklas Jeppson uppger för P4 Jämtland att två personer i Östersund anhållits misstänkta för brott i sammanhanget. Vilka de är vill han inte berätta.

Artikeln har uppdaterats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista