Två bilder bredvid varandra - en polis och sedlar som hålls i en hand
De två anhållna i Östersund har kopplingar till en man i Västernorrland som misstänks för grovt bokföringsbrott. Foto: Sveriges Radio samt Henrik Montgomery/TT
Polis

Två anhållna misstänkta för grovt bedrägeri efter razzior i Östersund

1:17 min

Ekobrottsmyndigheten har gjort husrannsakan på flera platser i Östersund idag, bland annat på kommunala bostadsbolaget Östersundshem. Efter tillslagen sitter två personer anhållna.

Två män har anhållits idag i Östersund, och enligt kammaråklagare Niklas Jeppsson på ekobrottsmyndigheten finns det kopplingar till en man i Västernorrland, som sedan några dagar är häktad misstänkt för bland annat grovt bokföringsbrott.

– Det krävs sannolika skäl till misstanke för att anhålla någon, säger Niklas Jeppsson, som har fram tills fredag på sig att fatta beslut om häktning.

Han vill inte berätta vilka två personer som sitter anhållna i Östersund. 

På tisdagsmorgonen gjorde Ekobrottsmyndigheten ett tillslag på Östersundshem där de beslagtog vd Daniel Kindbergs dator. Vi har under dagen sökt Daniel Kindberg utan att lyckas nå honom.

Daniel Kindberg har tydliga affärskopplingar till den häktade mannen i Västernorrland, mannen sitter i två av Kindbergs bolagsstyrelser. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista